Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζω τα φίλτρα σκόνης του κλιματιστικού;

Ιδανικά, πρέπει να καθαρίζεις τα φίλτρα σκόνης τουλάχιστον μία φορά κάθε 30 ημέρες.

Η σωστή συντήρηση και ο καθαρισμός των φίλτρων του κλιματιστικού σου θα βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα και την απόδοσή του.

Τα βασικά βήματα για τον καθαρισμό των φίλτρων – κλιματιστικού:

Παροχή ρεύματος
Αρχικά διακόπτουμε την παροχή ρεύματος στο κλιματιστικό, είτε κατεβάζοντας την ασφάλεια του από τον πίνακα, ή βγάζοντάς το από την πρίζα.
Αφαίρεση φίλτρων
Το πλαστικό κάλυμμα της εσωτερικής μονάδας ανοίγει συνήθως πολύ εύκολα, με κλιπ δεξιά και αριστερά της πρόσοψης. Μόλις ανασηκώσουμε το καπάκι θα δούμε μπροστά μας τα φίλτρα σκόνης του κλιματιστικού. Αυτά στηρίζονται μέσω ειδικών εγκοπών. Σπρώχνουμε τα φίλτρα ελαφρά προς τα πάνω, ώστε να αποδεσμευτούν και τα τραβάμε αργά και προσεκτικά.
Καθαρισμός φίλτρων
Πρωταρχικά θα πρέπει να τινάξουμε τα φίλτρα σε κάποιον εξωτερικό χώρο ή τα καθαρίζουμε με μια ηλεκτρική σκούπα, ώστε να φύγει το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης. Στη συνέχεια, γεμίζουμε μία λεκάνη με νερό και προσθέτουμε ένα φλυτζάνι λευκό ξύδι. Τοποθετούμε τα φίλτρα στη λεκάνη για περίπου μία ώρα και αφήνουμε το μείγμα να δράσει. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Για να κάνουμε την επανατοποθέτηση θα πρέπει να είναι εντελώς στεγνά.
Επανατοποθέτηση
Πιάνοντας τα από το σημείο όπου βρίσκονται οι εγκοπές, σπρώχνουμε ελαφρά τα φίλτρα προς τα μέσα. Αν το κλιματιστικό διαθέτει φίλτρα απορρόφησης των σωματιδίων, όπως φίλτρα ιονισμού, θα πρέπει επίσης να καθαριστούν μόνο με τίναγμα ή ηλεκτρική σκούπα.

Άφησε τη φροντίδα της εξωτερικής μονάδας στον τεχνικό που θα κάνει την ετήσια συντήρηση!

Call Now Button