Τι είναι η πιστοποίηση Eurovent;

 

Η Eurovent (European Committee of Air Handling and Refrigeration) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, ανεξάρτητος ευρωπαϊκός φορέας, ο οποίος ιδρύθηκε το 1958 και αποτελεί την επαγγελματική οργάνωση για τον κλάδο ψύξης, κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού.

H Eurovent ελέγχει και πιστοποιεί ότι οι αποδόσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανημάτων κλιματισμού ακολουθούν πλήρως τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα. Ένα πιστοποιημένο κατά Eurovent κλιματιστικό θα αποδίδει εγγυημένα αυτά που αναγράφει ο κατασκευαστής του. Προκειμένου ένα κλιματιστικό να φέρει τη σφραγίδα πιστοποίησης της Eurovent, έχει περάσει από τα αυστηρά πρωτόκολλα ελέγχου της ανεξάρτητης αρχής και έχει αξιολογηθεί με ακρίβεια.

Οφέλη καταναλωτή

Μέσω της πιστοποίησης Eurovent, οι καταναλωτές μπορούν να είναι 100% βέβαιοι ότι ο εξοπλισμός που αγόρασαν λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και όλα τα στοιχεία που δημοσιεύονται είναι εγγυημένα και αληθή, όπως:

  • Η ονομαστική απόδοση Βtu/h ή kW/h.
  • Η ενεργειακή κλάση.
  • Η θερμική – ψυκτική απόδοση (SEER, SCOP).
  • Η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Η στάθμη θορύβου & γενικότερα όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού.

Αντίθετα, σε ένα μη πιστοποιημένο προϊόν, οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι ο κατασκευαστής μπορεί να έχει απόκλιση απόδοσης και τεχνικών χαρακτηριστικών σε σχέση με τα αναγραφόμενα.

Διαβάστε περισσότερα για τη Eurovent στο επίσημο site του φορέα https://www.eurovent-certification.com/

 

Call Now Button